The Gospel of Jesus to the nations

The Gospel of Jesus to the nations

søndag 29. desember 2013

Son shining

Christamas it's all about Son Who shining in the hearts of His Folk...
Christmas it's all about Bright Star Who shining brighter than all...
And Christmas it's all about Great Light Who shining Greater in darkness than all.
Shining Son, Bright Star, Great Light it is YOU Wonderful JESUS...

Manifestation of God

Word for Christmas: manifestation of God in the flesh:
And the Word became flesh and dwelt among us, and we beheld His Glory as of the only begotten of the Father, full of Grace and Truth. (Jn1:14)
...of whom are fathers and from whom, according to the flesh, Christ came, Who is over all, the eternally blessed GOD. Amen (Rom.9:5)

And without controversy great is the mystery of godliness:
GOD was manifestet in the flesh,
Justified on the Spirit,
Seen by angels,
Preached among the Gentiles,
Believed on in the world,
Received up in glory. (1Tim.3:16).

Christ Child's Birth

Christ Child's birth it's mean that Heavenly doors (salvation) is always opened for all people. Christ is the door of salvation...

God loves people

Christ Child birth it is always Good News and God's strongest indisputable evidence that God is Love and He loves people (Agape love).
For God so loved the world that He gave His only begotten Son, that whoever believes in Him should not perish but have everlasting life. (Jn.3:16)

Rom.10:15

...As it is written: "How beautiful are the feet of those who preach the Gospel of peace, who bring glad tidings of good things. (Rom.10:15)

søndag 15. desember 2013

Glorious Son JESUS

But when the fullness of the time had come, God sent forth His Son, born of a woman, born under the law, to redeem those who were under the law, that we might receive the adoption as sons. (Gal.5:4-5)

God's mystery in Christ:
And without controversy great is the mystery of godliness:
God was manifested in the flesh,
Justified in the Spirit,
Seen by angels,
Preached among the Gentiles,
Believed on in the world,
Received up in glory. (1Tim.3:16)

Christ mystery in us (children of God):

Glorious God Son born of a woman so that we who was born of woman would not be called sons of woman anymore, but sons of GOD*...

Amazing God's Son became Son of man that we sons of man became sons of God.
_________________________________________________
* (sons in meaning children of God, with other words both sons and daughters)

Christmas

Christamas it's all about Son Who shining in the hearts of His Folk...
Christmas it's all about Bright Star Who shining brighter than all...
And Christmas it's all about Great Light Who shining Greater in darkness than all.
Shining Son, Bright Star, Great Light it is YOU Wonderful JESUS...

tirsdag 3. desember 2013

Jesus

Our Beloved Lord Jesus, He is the Head of His church, Jesus He is the Power of His Church, Jesus He is the Centrum of His Church and Jesus He is the Glory of His Church. 
To Thy Holy Name Lord Jesus be the Glory, Amen

mandag 2. desember 2013

Bride's wear

Jesus loves His Church, His Bride.

"Fine linen, bright and clean,
    was given her to wear.” (Rev.19:8)

mandag 18. november 2013

Truth

142 Your righteousness is an everlasting righteousness,
And Your law is truth. (Ps.119:142)

17 For the law was given through Moses, but grace and truth came through Jesus Christ. (Jn.1:17)

17Sanctify them by Your truth. Your word is truth. (Jn.17:17)

 Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through Me.(Jn.14:6)

Et velsignet liv


 Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. 15 Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen! " (Mt.5:14-16)

  Min kjære, ta ikke det onde til forbilde, men det gode! Den som gjør det gode, er av Gud. Den som gjør det onde, har ikke sett Gud. (3Jn.11)

Et Kristent liv i seg selv er et velsignet liv, fordi Gud blir vår Far og vår nære gode Venn. Som Kristen våres hver dagens ønske er å ha relasjon med vår Gud gjennom vår Frelseren Jesus Kristus. Gud blir våres forbilde. Når Gud er våres forbilde, da våres ønsker også blir forvandlet. Vi ønsker alltid å gjøre bare det gode og tar det gode som våres forbilde. Og dette positive ønske å gjøre gode stadig vokser i oss Guds barn. Det er jo fantastisk å dekorere hele dagen av gode gjerninger.
Augustin en dag sa: "Toppen av alle slags dyder er kjærlighet". Og det er sant. Og jeg tror at kjærligheten til Gud og til mennesker er roten til alle dyder. Verden ville være ganske annerledes hvis dyd var menneskes høyeste ønske. Faktisk dydens værelse i oss er et godt tegn på sunn sjel.
Faktisk våres dyder er ikke egentlig våres, men dette er gitt til oss fra vår Himmelske Far og Han som gir oss styrke for å gjøre det gode. Og dyder er også liksom talenter i lignelsen som vår Herren sa og vi må bruke hver dag og ikke gjemme dyder i jorden.
Begynnelsen av hver dyd kommer fra Gud, fordi Gud er god og Han er alltid god og uendelig god. Guds Ordet om Gud sier at: All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger. (Jak.1:17) Og dyder i Herren er majestetisk, og fra hvilken side du ser på det, alt den blir ren, perfekt og guddommelig. Derfor den som inngår vennskap med Gud gjennom Jesus Kristus, jeg tror den finner en dydig liv. Jeg tror at det som Gud gir oss vi må bare dele med andre og resultatet blir velsignelse til alle.
 Apostel Paulus oppmuntrer Galaterne slik: La oss ikke bli trette mens vi gjør det gode. Når tiden er inne, skal vi høste, bare vi ikke gir opp. Jeg forstår det slik at en dydig liv må alltid multipliseres fra dag til dag og den må rå til hele livet.

Et kort bønn: Må vår Herren Jesus Kristus alltid velsigne hver enkelte trossøsken og må Han gi styrke og glede i Hellig Ånden slik at vi kan være rike med dyder og kan alltid oppmuntre og oppbygge hverandre i Jesu Kristi Navn, Amen

Et kort setning: Salig er den mann som lengter etter mye godhet og dyd i hele sitt hjerte.

søndag 17. november 2013

Psalm 145 and Psalm 111

 Psalm 145:
Psalm of David:
8The Lord is gracious and full of compassion,
Slow to anger and great in mercy.
The Lord is good to all,
And His tender mercies are over all His works. (Ps.145:8-9)

Psalm 111:
Psalm of David:
2The works of the Lord are great,
Studied by all who have pleasure in them.
His work is honorable and glorious,
And His righteousness endures forever.
He has made His wonderful works to be remembered;
The Lord is gracious and full of compassion.
He has given food to those who fear Him; (Ps.111:2-5)

Jesus oppfyller loven

Lovens oppfyllelse
17 Tro ikke at jeg er kommet for å oppheve loven eller profetene! Jeg er ikke kommet for å oppheve, men for å oppfylle. 18 Sannelig, jeg sier dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste prikk i loven forgå – før alt er skjedd. 19 Den som opphever et eneste av disse minste budene og lærer menneskene å gjøre dette, skal regnes som den minste i himmelriket. Men den som holder dem og lærer andre å gjøre det samme, skal regnes som stor i himmelriket. 20 Ja, jeg sier dere: Dersom ikke deres rettferdighet langt overgår de skriftlærdes og fariseernes, kommer dere aldri inn i himmelriket. (Mt.5:17-20)

 

 Jesus kom for å oppfylle loven og profetene. I engelske oversettelsen det står:

17 “Do not think that I came to destroy the Law or the Prophets. I did not come to destroy but to fulfill. (NKJV).
Som Skaper Herren Jesus var glad i Loven og i Profetene.  Og Herren vet at ingen menneske på jorden kan 100% oppfylle Guds lov. For mennesker dette er umulig, men ikke for Jesus. Her også vi kan se Kristi Gudommelige natur, nemlig at Kristus er Gud Sønn. Så Kristus Jesus oppfylt 100% loven for oss alle på jord. Og vår levende tro i Kristus Jesus den knytter oss til Jesus, vi Guds barn bærer med oss Jesu DNA og gjennom vår tro i vår Frelseren Jesus, Gud Fader regner oss som vi oppfylte hele loven. Kanskje dette er vanskelig å forstå, men å forklare dette lettere det blir slik: når vi har Jesus i våres hjerter, da vi har DEN som oppfylt loven og Han lever i oss i våres indre. Da Fader Gud ser først og fremst Sin Sønn som lever i oss, for Fader Gud Han er Sønn, men for oss Guds barna Kristus er vår Frelser.

I våres tekst vi leser om himmelriket. Når vi leser Guds Ordet, da leser vi om Guds Rike og himmelriket. Hva er forskjellen mellom de to? Nemlig at Guds Rike er ganske Stor. Den begynner i himmelen og Guds Riket finnes på vår jord også til og med Jesus sa at Guds Rike er inni i oss. (Lk.17:21) (For indeed, the kingdom of God is within you.”). Hos hver enkelte født på nytt kristen søsken inne er Guds Rike.

Men hva er himmelriket. Den er akkurat himmelen med himmelske Store Staden: Den Nye Jerusalem. Der vår Himmelske Far, vår Kjære Frelseren Jesus og Hellig Ånd regjerer.

So vi merket også i teksten at i himmelriket det blir forskjeller, der blir både store og minste i himmelske æren. Her jeg tror vi må forstå riktig. Ofte når leser vi en lignelse om arbeidere i Evangeliet som fikk 1 dinar hver arbeider både de som jobbet fra morgen til senest kveld og den som jobbet bare 1 time. De fikk lønn som 1 dinar(daværende NT mynt). Og der vi forstår at alle i himmelen blir like. Der vi må forstå at frelse er gitt til alle som tar imot Jesus Kristus som sin Frelser.

Det blir samme frelse om en liten 5 åring tar imot Jesus eller 100 åring. For 5 åring blir mye tid til å tjene Gud, men hva er for 100 åring. Så frelse som lønning er like for alle, men det finns også belønning (reward) det blir ulikt. En blir stor i himmelrike, men en annen blir den minste.

Jeg tror dette er avhengig av mange ting her på vår jord:
En sterk indikator er kjærligheten til Gud hos hver enkelte. For eksempel en kan elske Gud med hele sitt hjerte, med all sin styrke, men ikke slik hos alle, den andre kan elske mindre. Noen elsker Gud 100%, noen 60%, noen bare 30%.  En vil gi mye for Gud og bringe frukt i Guds Riket en 30%, andre 60% og noen 100%: midler, tid, sine indre tanker, bønn, tårer, smerter, lidelser, men andre kanskje kan gi bare 1 dag i måneden til Gud og kanskje kan huske Gud bare i vanskeligheter eller i sykdom.
Jeg tror avhengig av hvilken plass fått Far, Sønn og Hellig Ånd i våres indre akkurat slik blir også belønning. Hvis Gud på første plass i våres liv og alltid løftet opp i våres indre, da Han også skal belønne oss med Sin Stor Ære, men hvis Gud er i 2 eller 3 eller i siste plassen da Gud kan også beære menneske slik. Men eneste vi må huske at Gud alltid elsker menneske og ønsker å velsigne menneske og Gud respekterer menneske så høyt. Da vi Guds barn må sette vår Treenige Gud på første plassen i våres hjerter. Må vår Kjære Frelseren Jesus Kristus tar hele våres hjertets plassen slik at vi kunne alltid gå rikelig med gode ferdiglagde gjerninger i våres liv. Må Gud rikelig velsigne oss slik at vi kan bli rike med dyder (ferdiglagde Kristi dyder i oss), rike å gi, rike å velsigne våre neste, strekke ut våres hjelpe hender til dem som trenger våres hjelp, for å oppmuntre våres neste i Jesu Navn, Amen

En setning: Gud elsker deg som du er. Kjære Frelseren Jesus Kristus elsker deg som du er, Kjære Gode Hellig Ånd elsker deg som du er.
 


 

 

 


 

 

fredag 15. november 2013

The Word of GOD

Ps.119:105: 105 Your word is a lamp for my feet,
    a light on my path.



Guds Ord

Guds Ordet Bibelen er livets kilde, der vi kan finne trøst, styrke, glede. Men også Guds Ord i seg selv er himmelsk skatt.

Guds Ord åpenbarer menneskes indrenatur. I Jakobs brev 1:23 Ordet sammenlignes med et speil som viser indre menneske( indre Adam).(Jak.1:23-25).

Guds ORD feiler aldri! Alt som det står i Guds Ordet(Bibelen) absolutt sannhet.
Vår Herren Jesus Kristus helliggjort oss Guds barn med Sitt Evig Ord.(Jn.17:17) og Guds Ord er sannhet.

 I Efesebr.5:26 Ordet sammenlignes med bad og vann og Ordet har kraft i seg som kan rense menneske. (...for å gjøre den hellig og rense den med badet i vann, i kraft av et ord.)

Salmist og kong David i Salme 119:105 skriver:  Ditt ord er en lykt for min fot
          og et lys for min sti.


Guds Ord er - melk, brød, honning, kjøtt som gir kraft og styrke for vår åndelig liv. (Hebr.5:12-14; 1Kor.3:2; Salme 119:111)

Guds Ord er evig uforgjengelig sæd som gir voks til fullkommenhet i vår Herrens bildet i våres indre menneske. (1Pet.1:23). Jo mer fyller vi våres indre med Guds Ord desto klart ble synlig Jesu levende bildet i oss og i våres indre. Den Evige Evangeliet i våres indre viser Jesus i oss. Derfor veldig viktig for oss Guds barn å fylle våres hjerter med Guds Ord hver dag(gjennom Ordets lesing og bønn).
 
For vi Guds barn var født på nytt på grunn av Guds levende Ord som et frø ble planta i våres indrehjerter. Mt.13:8,23)

Vi blir sterke i ånden og blir fylt med visdom, styrke, kraft ifra himmelen avhengig av hvilket plass har Guds Ord Bibelen tatt i våres liv og i våres hjerter.


søndag 3. november 2013

Jesus is my all in all...

Very important question of all questions for everyone is: Who is JESUS for You?

Our Lord Jesus love's to listen Our prayers. In Our prayers we can say and adore and honor Him.

Jesus, You are my all in all. You are my Savior, my King, my Lord, my God, Rock of my Salvation. You are my eternal spring,You are my Living Water, You are my sun in my heart that gives warm and light. You are my living Bread that gives Life and Eternal life, You are my Shepherd in the life's valley that leads me into green pastures and Your rod and Your staff, they comfort me.
You are my vine and I'm Your branch, and You are my bridgroom and I'm Your Bride...
Forever my Beloved JESUS is mine and I'm Yours. All glory be to You o Holy Trinity, I love You God, and I pray in Jesus Name, Amen

GOD FATHER

Father GOD He is love.

...God is love. Whoever lives in love lives in God, and God in them.(1Jn.4:16)
All essence of Our living Christian faith is to believe in Our Savior and Lord Jesus Christ and to stand in the Love of God and also to share God's love(Agape) with People.
Calvary and cross of JESUS it is living evidence of God's unchanging love to us People.
God love's People and His Word says:
16 For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life. (Jn.3:16)

søndag 29. september 2013

JESUS


Christ He is the Creator and we are His creation, He is the King and we are His holy people, He is God and we are God's own special people, he is the foundation and we are His building, He is high priest and we are His temple, He is our Shepherd and we are His sheep, He is the vine and we are the branches, He is God's Heir and we are His heirs, He is our head and we are His body, He is Our bridegroom and we are His bride ...

mandag 26. august 2013

The Holy Spirit

Ap.Paul prayer: Eph.3:16 I pray that out of his glorious riches he may strengthen you with power through his Spirit in your inner being, 17 so that Christ may dwell in your hearts through faith.
The Holy Spirit is not a power, but He has a Power, cause He is God. (Eph.3:16, the Holy Spirit's 3:16)

The Holy Spirit He always comes deep from Christ's heart...But most blessed part when the Holy Spirit comes & dwells deep in our hearts from Christ heart.

lørdag 17. august 2013

Just 3 Always for every day...

Always love God, Always follow JESUS and Always be filled with the Holy Spirit and it's more than enough...

onsdag 24. juli 2013

Excceedingly abundantly above all that we ask or think

20 Now to Him who is able to do exceedingly abundantly above all that we ask or think, according to the power that works in us, 21 to Him be glory in the church by Christ Jesus to all generations, forever and ever. Amen. (Eph.3:20-21)














Trinity always&all the time...
God is good always, all the time. And He is also generous&gracious all the time and He is able all the time to do exceedingly abundantly above all that we ask or think...Because we are His children and the Power of the Holy Spirit Works in us all the time. And His Power that Works in us constantly because of Trinities faithfulness&love.

Trinity is love, Trinity is faithful...


God is love all the time and it's not yet, but also GOD is faithful all the time. And listen: His faithfulness&love never fails.
Whole Trinity is forever faithful & forever love...Amen
Therefore, 21 to Him be glory in the church by Christ Jesus to all generations, forever and ever. Amen. (Eph.3:21)

The Holy Spirit is Guarantor

13 In Him you also trusted, after you heard the word of truth, the gospel of your salvation; in whom also, having believed, you were sealed with the Holy Spirit of promise, 14 who
is the guarantee of our inheritance until the redemption of the purchased possession, to the praise of His glory. (Ephes.1:13-14)

tirsdag 23. juli 2013

Salvation by Grace of GOD

But God, who is rich in mercy, because of His great love with which He loved us, even when we were dead in trespasses, made us alive together with Christ (by grace you have been saved), and raised us up together, and made us sit together in the heavenly places in Christ Jesus, that in the ages to come He might show the exceeding riches of His grace in His kindness toward us in Christ Jesus. For by grace you have been saved through faith, and that not of yourselves; it is the gift of God, not of works, lest anyone should boast. (Ephes.2:4-9)

  
We children of God saved by the Grace of God. Even the idea for to save us people it's not came from us, but from the living God. God He is rich in mercy(Eph.2:4) and He has GREAT LOVE(v.4) and With His GREAT LOVE He loved us.

Our salvation it is the gift of God. Even Our Works (Ministry works) it is also the Gift of God. Amen





And Works(Ministry Works or Dids) if you want  to call them, then call them so: God's Grace's works in me, in you, with me, with you and through me, through you. Cause according the Word of God we are His workmanship(Eph.2:10) and even Our dids, Our good works it was and is God's  beforehand prepared Works for us... And we just go through them.  And even when we go through His beforehand prepared Works, then AGAIN & AGAIN we just say: We go by the GRACE OF GOD, Amen




So it is so simple: The Ministry Works or dids it is the Gift of God and it is the Grace's work in us, with us and through us.  It is beforehand prepared God's Work and we just go through them, and go with the Grace of God. Amen


10 For we are His workmanship, created in Christ Jesus for good works, which God prepared beforehand that we should walk in them. (Ephes.2:10)










Ap.Paul he is a great example for us all, he says:
For I am the least of the apostles, who am not worthy to be called an apostle, because I persecuted the church of God. 10 But by the grace of God I am what I am, and His grace toward me was not in vain; but I labored more abundantly than they all, yet not I, but the grace of God which was with me. (1Cor.15:9-10).








To the Church in Philippi Ap.Paul writing:  being confident of this very thing, that He who has begun a good work in you will complete it until the day of Jesus Christ; (Phil.1:6)

Confident in what? That He GOD and only He Who begun a good work in me, in you and He and only He The Trinity, will Complete it until the day of JESUS CHRIST. Amen



So therefore all what we have, all what we do, all Our abilities, it is God's Gift and God's Constantly, permanent, unchanging Grace; To the TRINITY be the Glory, Amen








Father in Heaven, thank you for Your Grace. Thank you for Your salvation and thank you for Your beforehand prepared Gracework in us and through us Your children. To Thy Name: Father, Son and The Holy Spirit be the Glory, Amen

                                      

mandag 22. juli 2013

Walking with JESUS

I think that the entire letter of Ephesians it's all about JESUS and it's all about walking With Him.
But first who we are in Christ JESUS,(Our ID) we can read it in Ephes 1:3-14.
And from Chapter 2 it starts walking, longlife walking with Christ...

1.Walk in beforehand works
First is to walking in God's beforehand good Works: 10 For we are His workmanship, created in Christ Jesus for good works, which God prepared beforehand that we should walk in them.(Ephes.2:10). 










2.Walk in the Unity:



I, therefore, the prisoner of the Lord, beseech you to walk worthy of the calling with which you were called, with all lowliness and gentleness, with longsuffering, bearing with one another in love, endeavoring to keep the unity of the Spirit in the bond of peace. There is one body and one Spirit, just as you were called in one hope of your calling; one Lord, one faith, one baptism; one God and Father of all, who is above all, and through all, and in you all.(Eph.4:4-6)
 
 
 
 
 
3. Walk in His love:
Therefore be imitators of God as dear children. And walk in love, as Christ also has loved us and given Himself for us, an offering and a sacrifice to God for a sweet-smelling aroma.
But fornication and all uncleanness or covetousness, let it not even be named among you, as is fitting for saints; neither filthiness, nor foolish talking, nor coarse jesting, which are not fitting, but rather giving of thanks. For this you know, that no fornicator, unclean person, nor covetous man, who is an idolater, has any inheritance in the kingdom of Christ and God. Let no one deceive you with empty words, for because of these things the wrath of God comes upon the sons of disobedience. Therefore do not be partakers with them. (Eph.5:5-7)



4. Walk in His light:

For you were once darkness, but now you are light in the Lord. Walk as children of light (for the fruit of the Spirit is in all goodness, righteousness, and truth), 10 finding out what is acceptable to the Lord. 11 And have no fellowship with the unfruitful works of darkness, but rather expose them. 12 For it is shameful even to speak of those things which are done by them in secret. 13 But all things that are exposed are made manifest by the light, for whatever makes manifest is light. 14 Therefore He says:
“Awake, you who sleep,
Arise from the dead,
And Christ will give you light.”(Eph.5:8-14)
 
 
5. Walk in His Wisdom:

15 See then that you walk circumspectly, not as fools but as wise, 16 redeeming the time, because the days are evil.
17 Therefore do not be unwise, but understand what the will of the Lord is. 18 And do not be drunk with wine, in which is dissipation; but be filled with the Spirit, 19 speaking to one another in psalms and hymns and spiritual songs, singing and making melody in your heart to the Lord, 20 giving thanks always for all things to God the Father in the name of our Lord Jesus Christ, 21 submitting to one another in the fear of God. (Eph.5:15-21)

 







søndag 21. juli 2013

Be filled with the Holy Spirit

18 And do not be drunk with wine, in which is dissipation; but be filled with the Spirit.(Ephes.5:18)
The Holy Spirit is God's Third Personality. Who completes in us (Christ centered and Christ follower Christians) theoretical Christianity into life.

With other Words He - the Holy Spirit makes theoretical Christianity into practical Christianity in us God's folk.   

When you are filled with the Holy Spirit then you are filled with all the Holy Spirit's fruits. Because all THS-s(The Holy Spirit) fruits are in Him.  He bears His fruits with and in Himself. And listen: Gal.5:22-23 is The Holy Spirit's Natural ID.
It means you and I we can't emagine THS without love, without joy, without God's peace, without longsuffering, without His kindness, goodness, faithfulness, gentleness, and self-control.

Here are THS ID and His living picture: We read it in Gal.5:22: 22 But the fruit of the Spirit is love, joy, peace, longsuffering, kindness, goodness, faithfulness, 23 gentleness, self-control. Against such there is no Law.

And also in 2Cor.3:6 we read: who also made us sufficient as ministers of the new covenant, not of the letter but of the Spirit; for the letter kills, but the Spirit gives life.
Letter it means the Law. The Holy Spirit wins the Battle for us and in us and He brings life, practical Christian life. Because the Scriptures Law always requires and requires and requires forever more and we God's People can't fulfill all the Scriptures Law,(impossible) and therefore for us JESUS sent the Holy Spirit Who is Victory in us and Who always gives victory.

And also in 2Cor.3:17 we read:
17 Now the Lord is the Spirit; and where the Spirit of the Lord is, there is liberty.
 



Are you filled with the Holy Spirit? If yeah, then you are naturally filled with THSs fruits and life. (life With Trinity and fulfilled practical Christian life in you).

God bless you

fredag 19. juli 2013

Christ workmanship

10 For we are His workmanship, created in Christ Jesus for good works, which God prepared beforehand that we should walk in them.(Ephes.2:10)

1. God Calls us that we are allready Christ's Workmanship For good Works.
2. And God prepared it beforehand. And what we should do?
3. Just we
should walk in them, in beforehand Works which God prepared for us.



torsdag 18. juli 2013

JESUS Who fills all in all...

To God be the Glory

I love to give Glory  to God: Father, Son and the Holy Spirit. And I love to be filled with His Glory daily. (2Cor.3:18)

18 But we all, with unveiled face, beholding as in a mirror the glory of the Lord, are being transformed into the same image from glory to glory, just as by the Spirit of the Lord. (2Cor.3:18)

The Glory of God

 O Lord, our Lord,
How excellent is Your name in all the earth,
Who have set Your glory above the heavens! (Ps.8:1)

Be exalted, O God, above the heavens;
Let Your glory be above all the Earth. (Ps.57:5)

torsdag 23. mai 2013

Jesus stiller stormen


Jesus stiller stormen
Kjære søsken i Kristus vi leser Guds Ord:

I Mrk4: 35 Samme dag, da det ble kveld, sa han til dem: «La oss sette over til den andre siden av sjøen.» 36 De lot folkemengden bli igjen og tok ham med seg i båten der han satt. Også andre båter fulgte med. 37 Da kom det en voldsom virvelstorm, og bølgene slo inn i båten så den holdt på å fylles. 38 Jesus lå og sov på en pute bak i båten. De vekket ham og sa til ham: «Mester, bryr du deg ikke om at vi går under?» 39 Da reiste han seg, truet vinden og sa til sjøen: «Stille! Vær rolig!» Vinden la seg, og det ble blikk stille. 40 Så sa han til dem: «Hvorfor er dere så redde? Har dere ennå ingen tro?» 41 Og de ble grepet av stor frykt og sa til hverandre: «Hvem er han? Både vind og sjø adlyder ham!»(Mrk.4:35-41)

Når vi leser dette kontekst, da ser vi at disipler mangler en viktig ting, nemlig troen. Faktisk til denne tiden allerede disipler var sammen med Jesus ca.2år. Og på en måte jo mer og jo lengre man blir med Jesus, desto mer åndelig måtte disippel/disipler være. Her er Jesu ord til sine disipler: «Hvorfor er dere så redde? Har dere ennå ingen tro?» Så tro i Gud og i Kristus bringer ro. I Lukas leser vi Herrens ord: «Hvor er deres tro?» (Lk.8:25)

Dette betyr at Jesus forventet mer tro hos disipler. Spørsmålet ikke gjaldt om disipler hadde tro eller ikke. Tro de hadde. Men hvor befant seg deres tro midt i stormen? Akkurat når en sterk tro trengte de – midt i krise, midt i stormen, midt i bølger, da akkurat der deres tro var så lite. Ja de hadde tro, men ikke nok til å gå over stormen, til å passere over stormen. Da hva var deres problem? For Herren sa til sine disipler: ”La oss sette over til den andre siden av sjøen”. Herren samme med sine disipler ønsket å sette over til den andre siden av sjøen.

På en måte Jesus var i båten sammen med sine disipler og da spørsmålet er hva kan forstyrre til å krysse dem andre siden av sjøen? Hva var problem at disipler hadde et lite tro og ikke nok til å gå gjennom stormer? All grunn var i det at disiplene kjente ikke nok Herren og Mesteren JESUS KRISTUS. På en måte disipler kjente og samtidig ikke kjente Mesteren. Hør hva disipler sier når stormen ble stillet av Herren. (v.41) Og de ble grepet av stor frykt og sa til hverandre: «Hvem er Han? Både vind og sjø adlyder Ham!»

  Disipler kjente ikke Jesus slik de måtte kjenne Ham nok. Kjære venner helt derfra vi må starte, nemlig: fra klar og nok gjenkjennelsen til vår Mesteren og Herren Jesus Kristus. Med andre ord å kjenne Mesteren vår nok og i alle situasjoner for når vi møter situasjoner da troen vår blir nok stor(ikke lite troende som Herren sa til disipler) til å passere store bølger.

Styrken av vår personlige tro direkte avhengig av det hvordan kjenner vi Kristus i realiteten.

Apostel Paulus han forstått dette og til Filipperne han skriver: 7 Men det som før var en vinning for meg, det regner jeg nå for Kristi skyld som tap.  8 Ja, jeg regner alt som tap fordi det å kjenne Kristus Jesus, min Herre, er så mye mer verdt. For hans skyld har jeg tapt alt, og alt jeg har tapt, regner jeg som verdiløst skrap, bare jeg kan vinne Kristus (Fil.3:7-8).

Kjære elskede dette er kjerne å kjenne nok vår Herren og Mesteren Jesus Kristus. Vår kjennskap av vår Frelseren den skal gi styrke i ulike situasjoner.

Men for dem som ikke kjenner Kristus dette gjelder ikke hele tatt fordi de må ta imot Kristus i hjerte. Et menneske som ikke født på nytt kan ikke kjenne Kristus Jesus i realiteten. For dem som er ikke født på ny Jesus sier: ”Dere må bli født på ny” (Jn.3:7).

Kun den som tar imot Kristus og det Kristus gjorde på Golgata, kun den kan kjenne Kristus sin Mesteren. Det er helt garantert at den som ikke omvendt seg og ikke tatt imot Kristus som sin Personlig Frelser, den kan ikke kjenne Kristus personlig. Dette er faktisk begynnelse for hver synder, hvor DHÅ åpenbarer Kristi personlighet. Men se: det betyr ikke om at den som tar imot Kristus, den med en gang kan vite alt om Jesus og kjenne Jesus helt. Selvfølgelig ikke. Fordi dette er første møte med Herren, første kjennskap. Men dette er nødvendig for å kjenne mer JESUS.

I Johannes Evangeliet kap.1 leser vi:     43 Dagen etter ville Jesus dra til Galilea. Da fant han Filip og sa til ham: «Følg meg!» 44 Filip var fra Betsaida, den byen Peter og Andreas var fra. 45 Filip traff Natanael og sa til ham: «Vi har funnet ham som Moses har skrevet om i loven, og som også profetene har skrevet om: Det er Jesus fra Nasaret, Josefs sønn.» 46 «Kan det komme noe godt fra Nasaret?» sa Natanael. Filip svarte: «Kom og se!» 47 Jesus så Natanael komme gående og sa: «Se, der er en sann israelitt, en som er uten svik.» 48 «Hvor kjenner du meg fra?» spurte Natanael. Jesus svarte: «Jeg så deg før Filip ropte på deg, da du satt under fikentreet.» 49 Da sa Natanael: «Rabbi, du er Guds Sønn, du er Israels konge.» 50 «Tror du fordi jeg sa at jeg så deg under fikentreet?» sa Jesus. «Du skal få se større ting enn dette.» 51 Så sa han: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Dere skal se himmelen åpnet og Guds engler gå opp og gå ned over Menneskesønnen.» (Jn.1:43-51)

Apostel Paulus vil kjenne Kristus slik, som Kristus kjent ham(Paulus). Se hva Paulus skriver:     7 Men det som før var en vinning for meg, det regner jeg nå for Kristi skyld som tap.  8 Ja, jeg regner alt som tap fordi det å kjenne Kristus Jesus, min Herre, er så mye mer verdt. For hans skyld har jeg tapt alt, og alt jeg har tapt, regner jeg som verdiløst skrap, bare jeg kan vinne Kristus  9 og bli funnet i ham, ikke med min egen rettferdighet, den som loven gir, men med den rettferdigheten jeg får ved troen på Kristus. Det er rettferdigheten fra Gud, bygd på tro.

Videre vers om å kjenne Kristus: 10 Da kjenner jeg ham og kraften av hans oppstandelse, får del i hans lidelser og blir ham lik når jeg dør som han 11 – måtte jeg bare nå fram til oppstandelsen fra de døde!


Deretter Paulus skriver om modenhet(v.15) og om høye åndelige nivået hvor Paulus sin ønske er å kjenne Kristus slik som Kristus kjenner Paulus (v.12). og å fortsette i samme spor i å vokse i kjennskapen.(v.15)

Fram mot målet
12 
Jeg mener ikke at jeg alt har nådd dette, eller alt er fullkommen, men jeg jager fram mot det for å gripe det, fordi jeg selv er grepet av Kristus Jesus. 13 Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, 14 og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus. 15 La oss tenke slik, alle vi som har nådd fram til modenhet. Og om dere ser annerledes på noe, skal Gud gi dere klarhet også i det. 16 La oss bare, så langt vi er kommet, fortsette i samme spor! (Filip.3:7-16)

Vers 12 også oversettes slik: slik som Kristus nådd Paulus, Paulus også ønsket å nå Kristus… Dette er helt en høyt åndelig nivået i å kjenne sin Skaperen, Herren og Mesteren Jesus Kristus. Og til og med Paulus kaller brødrene i Filippi å tenke slik (v.15) og til og med om noen ser annerledes på noe, skal Gud gi klarhet(åpenbare, skal gi kjennskap) også i det.

Men også å si med åndelig Kanaansk språk, til en stor beklagelse det er mange Guds barn i dag som stoppet der. Hvor? Akkurat i første kjennskapet av Jesus. Nemlig at de tatt imot Kristus som sin Frelser. Men Kristi vilje er ikke at de skal bli kjent med ham bare en gang, ikke bare et møte(et kjennskaps møte) men at de skal gå videre med kjennskapet. Om du vil vite det, da det er Kristi vilje at hver den som ble kjent med Kristus skal bygge opp sin kjennskap til Jesus livstid. Skal fortsette og fortsette å kjenne Jesus.

Elskede hvor viktig at kjennskapet til vår Mesteren Jesus Kristus skal vokse alltid. Men akkurat der mange stille spørsmål: Hvordan jeg kan kjenne Kristus etter første møte med Ham?!

Interessant at før dette kapitelet, før stormen, vi leser i Matteus Evangeliet om å følge etter JESUS gjennom å høre Guds Ord og følge Jesus gjennom å bygge sitt liv etter Guds Ordet. (Mt.7:24-29)

For at vår tro skal vokse gjennom kjennskapet av vår Mesteren Kristus da vi er nød til å følge Jesus uten våres ambisjoner og uten våres selv vilje og uten våres klager og selv pitighet. Med andre ord følg Jesus i gode dager, når sola skinner i ditt liv, men også følg Jesus midt i stormen, midt i store bølger! Følg etter Jesus når det er så lett, men også følg etter Jesus når du tror det er så vanskelig. Kast bort alle klager, for Mesteren Jesus er alltid god! Til Gud Fader og til vår Kristus og til Hellig Ånd blir all ære i all evighet.

Har dere merket kjære Kristi venner hva det står i Markus 4:36? 36 De lot folkemengden bli igjen og tok ham med seg i båten der han satt. I engelske oversettelsen i NIV det står: 36 Leaving the crowd behind, they took him along, just as he was, in the boat. There were also other boats with him.

Listen kjære søsken: they took Him(Jesus) along, just as He was in the boat. Not just like as they think about JESUS, but just as HE WAS!!! As just HE IS!!! Halelujah.

Jesus er ikke den Personen som vi formerer i vår indre sinn. Derfor sterke kjennskapet av Jesus kommer gjennom Bible reading med inderlig bønn. Der Kristus åpenbarer seg som Han er til enkelte personer(som er ikke stolt av seg selv, men enkelt(simple), inderlig, oppriktig, gudsfryktig), den som søker Ham oppriktig og inderlig i bønn. 

Og ikke noe mer.  Så derfor veldig viktig for oss Guds barna alltid å ta imot Ham som Han er. Og ikke sette våre ekstra tanker om hvordan Han er. Og dette faktisk kan ødelegge kjennskapen vår til Mesteren vår.

Kjære venn som ikke kjenner Kristus: alt om Kristus det står i Ordet. Det gjelder ikke dine tanker om Kristus, men det gjelder hva Guds Ordet sier om Jesus, just as He is!!!

Så kjære elskede vi leser at disiplene tatt Kristus akkurat slik som han var i båten. Dette er veldig viktig og at dette er et hjørne stein til vår tro. Paulus skriver i Efes.2:20 Dere er bygd opp på apostlenes og profetenes grunnvoll, med Kristus Jesus selv som hjørnesteinen.(Efes.2:20)

Apostlene tok imot Kristus i sin båt som Han er. Der uten sine ambisjoner, uten sine egne ekstra tanker. Med andre ord Kristus i båten som Han er.

Vi kjære våre trossøsken må alltid uten tvil følge Jesus. Uansett hva skjer vi må være trofaste til Ham. Kristus sier: Jeg svikter deg ikke og forlater deg ikke. Men hva det står før der i Hebr.kap.13:5  5 La ikke kjærlighet til penger styre livet, men nøy dere med det dere har. For Gud har sagt: Jeg svikter deg ikke og forlater deg ikke.  6 Derfor kan vi tillitsfullt si:
           Herren er min hjelper, jeg frykter ikke.
           Hva kan mennesker gjøre meg?

Når Kristus sa til sine disipler: ”La oss sette over til den andre siden av sjøen.» Han mente også Seg Selv. Med andre ord Han garantert, Han lovet at Han blir sammen med dem. Men hva de skal oppleve midt i havet, det han ikke sa. Og når Kristus satt seg i båten og sov: 38 Jesus lå og sov på en pute bak i båten.(Mrk.4:38), da kanskje disipler tenkte nå det blir alt rolig, fordi Jesus rolig sover i våres båt! Og hvis det skulle skje en storm, da sannsynlig Herren skulle gi et beskjed for oss. Og hvis Herren sover i båten, da det er et godt tegn, da det blir rolig trip og rolig kryssing av sjøen. Og hvis det skulle skje da på en måte Herren skulle ikke sove. Slik kanskje tenkte disipler.

Nei! Alt kan skje til og med når Herren i båten våres sover.(båten er livet, båten vår er vårt hjerte). Vi må forstå til syvende og sist når vi har Kristus i vår båten(livet/hjerte), da Han er vår garantist, midt i stormer at den skal krysse og passere over store bølger og til slutt skal komme til en annen side. Disiplene måtte forstå at i båten demmes rolig sov Kreatør av hele universet. Og det er mer enn nok. Og Han Kristus kan stille hver storm om den kan bli kjempe stor.

Til apostler som var i båten sammen med Herren kom plutselig en stor storm. Apostler ikke forventet. Og de var heller ikke informert av sin Mester på forhånd. Matteus beskriver:

 Da ble det et voldsomt uvær på sjøen, så båten nesten ble borte mellom bølgene. Men Jesus sov.(Mt.8:24). Uten beskjed, plutselig det begynte å blåse og store bølger begynte å kaste båten og stormevann begynte å fylle båten.

Vi må huske også at noen av apostlene var fiskere. Og de faktisk opplevde før mange ganger storm. Men slik storm som Matteus beskriver den kanskje de aldri opplevde. På gresk ordet stor storm oversettes som ”seismos”. (seismikk). Disiplene i båten plutselig var i seismikk område.

En stor storm. Hvordan disiplene reagerte? I helt panikk, og med ikke nok tro i Kristus, som var faktisk i båten deres. De gikk bort og vekket ham og sa: «Herre, frels! Vi går under!»(Mt.8:25). Ja de profesjonelle fiskere som sett før masse storm, denne gangen de var helt i panikk og i frykt.(frykt av bølger).

Her er et bilde: Det går en stor storm, disiplene er i båten sammen med vår Herren. Og Herren vår sover helt fredlig. Men hvordan de disipler skal handle dette? I slik situasjon de aldri har vært. Hvordan de skal reagere og hvordan de skal handle dette? Dette faktisk avhengig av hvordan disiplene godt kjenner sin Herren og Mesteren Jesus Kristus. Men de går i panikk og sier: De vekket ham og sa til ham: «Mester, bryr du deg ikke om at vi går under?»(Mrk 4:38). Gjennom dette vi kan forstår at disipler midt i krise, midt i bølger på en måte anklager Mesteren i likegyldighet, i inndifferanse og i apati. Nemlig at de disipler i fare i å drukne i sjøen. Ut i fra deres klage er Herren som ikke ser dette, ikke interessert i deres krise hele tatt, neglisjerer og helt er borte. Men ikke slik. Ut ifra klagene deres vi kan forstå slik: Det er Du Herre sa følg etter meg og det er Du sa at vi skal gå over andre side av sjøen. Men Du sover søt og fredlig i båten og Du bare sover og gjør ingenting. Og Du sover midt i det når bølger raser seg mot oss.

Men kjære elskede: kan Gud neglisjere når vi er i stormer? Kan Gud blir helt borte i stormen? Gud som for oss ikke sparte Sin Sønn er Han skal neglisjere oss Guds barn? O nei! Hvordan vi kunne tro at Den som startet i oss gode ferdiglagte gjerninger kunne ikke fullføre dette til ende?!

Kjære søsken i Herren, hvordan kjenner vi Jesus? Fra dette går vår tillit og ifra dette går vår personlige tro i vår Herren Kristus Jesus.  Ap.Paulus skriver til Filipperne:   Og jeg er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den – helt til Jesu Kristi dag.(Fil.1:6). Se Paulus sin tro: jeg er trygg på skriver han. Og Paulus sin trygghet i Kristus. At Kristus svikter ikke. Tvert imot at Kristus som begynte sine gode gjerninger i oss alle skal fullføre den – helt til Jesu Kristi dag.

Så derfor våres trygghet avhengig av hvordan kjenner vi Kristus, Kristus gjennom Guds Ordet.

Det er Han vår Herren Kristus sa at vi skal krysse sjøen og skal nå den andre siden av sjøen for å si med vår Kanaanske språket. Og Han er i våres hjerter, da er ingen plass til fortvilelse?! Han har lovet: at Han skal ikke forkaste oss og forlate oss!

Jeg kan ikke tillate i min sinn slike ting: Etter alt som Kristus har gjort på Golgata, etter at Han ga Seg Selv og entret i våres hjerter, hvordan Han kan svikte. Hvis vi Guds barn som er ufullkomne ikke svikter Ham, hvordan Han som er Trofaste vår Skaperen, som er mer større i alt og til og med i Sin Trofasthet, hvordan Han kan svikte?!

Paulus skriver til Korintere: 13 Dere har ikke møtt noen overmenneskelig fristelse. Og Gud er trofast, han vil ikke la dere bli fristet over evne. Nei, når dere blir fristet, vil han vise en utvei, slik at dere kan holde ut. (1Kor.10:13).

Kjære min søsken i troen Gud er trofaste, Kristus er trofaste. Vi har en sang: Stor er Din Trofasthet.

Elskede, når vi møter det som vi ikke regnet med på forhånd, da betyr det at Gud og Frelseren vår Jesus Kristus er neglisjert oss? Selvfølgelig Nei! Dette Han tillat for at vi ikke bare tro i sole rik sunshinings dager, men også at vi skal tro i Herren vår i stormen.

Hvordan reagerer vi og handler vi, når vi møter store bølger? Hvis mister vi våres hoder, vår sinn og går helt i panikk når vi møter bølger, da dette er jo en bevis på at vi ikke kjenner nok Herren Selv og deretter ikke vi kan stole nok på Ham. Hvis Herren er i båten våres, da kan denne båten gå i stykker? Kan denne båten senke i havet, når Jesus er i båten? Uansett om det er helt maksimalt seismikk bølge og havets område, det gjør ingenting, når Jesus er i båten! La de store stormer kan slå båten våres, la de stolte bølger kan gjøre hva de vil, men stormer og bølger ikke lykkes fordi vi Guds barn har vår Herren og Mesteren Jesus Kristus i båten vår.

Ap.Paulus skriver til Romerne 8: 35 Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Nød, angst, forfølgelse, sult, nakenhet, fare eller sverd? 36 Som det står skrevet:
           For din skyld drepes vi dagen lang,
           vi regnes som slaktesauer.
37 Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss. 38 For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, 39 verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.

Se kjære elskede søsken i Kristus: ingen nød(v.35) både finansielt eller en annen nød kan skille oss fra Kristi Kjærlighet. Se heller ikke angst(v.35). Angst er forferdelig og onde sykdom som stjeler menneskes indre gleden. Men hør Guds Ord: at til og med angsten kan ikke skille deg fra Kristi kjærlighet. Ser du kjære min Kristi venn i de versene Kristi trofaste hjertekarakter og hans bankende hjerte mot deg?! Ser du det gjennom de versene?!

Se videre: eller noen makt kan skille oss fra Kristi kjærlighet. (v.38)

Faktisk faktum om at Kristus som sovet i båten var garanti om at båten skal komme trygge i en annen side, dette måtte disiplene tro på!  Disiplenes hjertets rop: Herre frels, vi går under! – på en måte er helt inderlig, men til slutt er det ikke helt riktig, fordi Jesus sa: Hvorfor er dere redde – dere lite troende!» Ikke rett også fordi de så Kristus, men ikke så i Kristus Guddommelighet, nemlig at Han er Gud og at Han kan stille stormen! Og prinsipielt og oppriktig troen er at hvis vi disipler går under, hvis båten skal senke, da Herren også der i båten, da på en måte Han også skal sammen med oss skal senke. Men det blir aldri sånn! Herren aldri senker seg, heller ikke tillater dette! Verden kjenner ikke Kristus, det vet vi Guds barna, men verst er en annen ting at Guds barna ofte ikke kjenner nok sin Mester! Derfor når man ikke kjenner nok Kristus, da troen blir også ikke nok til å gå over bølger!

Som Guds barn jeg inderlig tror at når jeg leser denne konteksten, da jeg forstår at i bak av store seismiske bølger det står også ondenes herre, nemlig djevel. Mange dette ikke forstår, til og med dette er gjemt fra mange våre kristne søsken. Men som Guds barn jeg tror at uansett hvor store bølger kan det bli, allikevel Gud er mye større.  Vår Herren Jesus Kristus er mye større enn ondenes herre som kan sende seismiske stormer. Og Kristus vår Herre, han er alltid trofaste mot oss Guds barn. Når Jesus sa: vær stille til bølger, da Jesus sa samtidig til ondenes herre under himmler: vær stille! Og resultatet ble at bølgene var helt stille.

OOO hvor mye i livet vi møtt store bølger og tenker at bølgene skal senke båtene våres. Hvor mye i tårer og i bønn ropte vi Guds barna, men samtidig kanskje opplevde at Herren som ikke hører, eller er langt borte fra deg.

Verden forfølger våre kristne trossøsken (direkte og indirekte) og i noen steder kirke bygninger reves med bulldosere, og stadig kommer i verden et system som er mot Kristus og mot oss kristne og det ser ut mer mørkere og mørkere og mange tror nå det blir ferdig og hvor ofte vi ber om at vi går under!

Er tro roper slik? O nei, det er faktisk kanskje vi lite troende! Men full tro kjære trossøsken singer:  I Know Whom I Have Believed. (Text: Daniel W. Whittle
Music: James McGranahan
)


Ap.Paulus skriver til Timoteus: 12 Derfor er det jeg lider, men jeg skammer meg ikke, for jeg vet hvem jeg tror på. Og jeg er overbevist om at han har makt til å ta vare på det som er blitt betrodd meg, helt til dagen kommer. (2Tim.1:12)


 Guds Rike skal stå for ever and ever! En dag verden skal forgå, etter at vår Herren Jesus Kristus skal komme og hente oss. Og da det blir evig Kristi rike i himmelen, i det Nye Jerusalem.

Husker vi Job. Hvor operert djevel mot Jobs liv? På en klikk Job mistet alt! Men Gud til slutt velsignet Job, slik som han var mer velsignete enn før.

Men i vår konteksten vi ser Jesu disipler i båten. Det er faktisk om du vil si i båten var Jesu Kirke. Han ikke tillater at båten (Kristi menighet) skal senke uten om å nådde en annen side.

Kjære søsken når Kristus sover i båten vår i våres hjerter, da det er faktisk et kall for oss om at vi skal tro i slike tider også. Slik tro belønnes av Herren hvor man uansett tror om det er helt mørk rundt omkring.

Se på Paulus og Silas. Når de var i fengselet. Tror dere at Paulus’sin omstendighet i fengselet sammen med Silas var lett enn andre apostler som var i båten og som opplevde stormen?

Vi leser i Ap. Gj.16: 22 Folkemengden deltok også i angrepene på dem, og dommerne fikk klærne revet av dem og befalte at de skulle piskes. 23 De fikk mange slag og ble satt i fengsel, og fangevokteren fikk ordre om å vokte dem godt. 24 Da han hadde fått denne ordren, kastet han dem i det innerste fangehullet og låste føttene deres fast i blokken. (Ap.16:22-24)

Hør kjære min søsken i Kristus, at til Paulus også skulle virke at Kristus er sovet!!! Kristus Selv sendt Paulus til Europeiske kontinentet, men uansett det skjer uforståelig ting for ham og til og med uventede ting. Dette vi forstår etter at leser vi Paulus sine brev og Ap.Gj. Og det skjedde i Paulus liv også som i andre apostlenes liv – uventende.

Rundt omkring er mørk! Leser vi om at Paulus klaget til Herren som andre apostler klaget? For eksempel: Herre frels oss, vi går under! Leser vi slik i Paulus sitt liv? Ooo nei, kjære søskene! Men tvert imot leser vi: Ap.16:25 Ved midnattstider(når er helt mørkt) holdt Paulus og Silas bønn og sang lovsanger til Gud, og fangene lyttet til dem. Er dette ikke fantastisk at midt i vanskeligheten, midt i mørke de bare hold bønn og sang til Gud?! Paulus sammen med sin medarbeider de ikke klaget til Gud om at de ikke fortjente slik omstendighet. Men tvert imot de hold bønn og sang. Fantastisk! Paulus ikke klaget, at Gud Far og Kristus er likegyldig til deres lidelser. Nei, men de sang i fengselet. Paulus hold sang i fengsel. Hvor mange trossøsken i dag tenker i sitt indre at å synge til Herren er ikke like åndelig som å forkynne eller å be?!  Den som tror slik de gjør en feil. Paulus hold både bønn og sang i fengselet. Og hva skjedde etterpå? Da Gud ristet jorden for å frelse Paulus og Silas ifra omstendigheter.

Kjære søsken, i klagene Gud kan akte, men til slutt Gud kan si sterke ord mot klaging. Men når man synger og ber som Paulus gjort, da Gud kan riste hele situasjonen og kan frelse med sin Hellig Ånd. Og resultatet at Gud sendt omvendelsen til de som var i fengselet og fengselssjefen med hele sitt hus omvendt seg.

Gud er nøye med alt og er klar til å hjelpe alltid. Oppmuntrende ting er at når du er Guds barn, da Gud hører deg. Kristus alltid hører bønn av hvert sitt barn. Kristus kan påvise sitt barn om lite tro, men til slutt vannlig Han skal gi miskunnhet, fordi Han er Kjærlighet og trofaste. Kristus Han i går, i dag og i evig tid Han er samme.

I soleklare dager i våres liv Han er trofaste og til og med i mørke dager, han er samme og til og med i storme dager han blir det samme. Han hører alltid deg og meg min søsken i Kristus. Han forlater ikke deg, han elsker oss.   

Må Gud rikelig velsigne deg, Amen