The Gospel of Jesus to the nations

The Gospel of Jesus to the nations

mandag 18. november 2013

Et velsignet liv


 Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. 15 Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen! " (Mt.5:14-16)

  Min kjære, ta ikke det onde til forbilde, men det gode! Den som gjør det gode, er av Gud. Den som gjør det onde, har ikke sett Gud. (3Jn.11)

Et Kristent liv i seg selv er et velsignet liv, fordi Gud blir vår Far og vår nære gode Venn. Som Kristen våres hver dagens ønske er å ha relasjon med vår Gud gjennom vår Frelseren Jesus Kristus. Gud blir våres forbilde. Når Gud er våres forbilde, da våres ønsker også blir forvandlet. Vi ønsker alltid å gjøre bare det gode og tar det gode som våres forbilde. Og dette positive ønske å gjøre gode stadig vokser i oss Guds barn. Det er jo fantastisk å dekorere hele dagen av gode gjerninger.
Augustin en dag sa: "Toppen av alle slags dyder er kjærlighet". Og det er sant. Og jeg tror at kjærligheten til Gud og til mennesker er roten til alle dyder. Verden ville være ganske annerledes hvis dyd var menneskes høyeste ønske. Faktisk dydens værelse i oss er et godt tegn på sunn sjel.
Faktisk våres dyder er ikke egentlig våres, men dette er gitt til oss fra vår Himmelske Far og Han som gir oss styrke for å gjøre det gode. Og dyder er også liksom talenter i lignelsen som vår Herren sa og vi må bruke hver dag og ikke gjemme dyder i jorden.
Begynnelsen av hver dyd kommer fra Gud, fordi Gud er god og Han er alltid god og uendelig god. Guds Ordet om Gud sier at: All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger. (Jak.1:17) Og dyder i Herren er majestetisk, og fra hvilken side du ser på det, alt den blir ren, perfekt og guddommelig. Derfor den som inngår vennskap med Gud gjennom Jesus Kristus, jeg tror den finner en dydig liv. Jeg tror at det som Gud gir oss vi må bare dele med andre og resultatet blir velsignelse til alle.
 Apostel Paulus oppmuntrer Galaterne slik: La oss ikke bli trette mens vi gjør det gode. Når tiden er inne, skal vi høste, bare vi ikke gir opp. Jeg forstår det slik at en dydig liv må alltid multipliseres fra dag til dag og den må rå til hele livet.

Et kort bønn: Må vår Herren Jesus Kristus alltid velsigne hver enkelte trossøsken og må Han gi styrke og glede i Hellig Ånden slik at vi kan være rike med dyder og kan alltid oppmuntre og oppbygge hverandre i Jesu Kristi Navn, Amen

Et kort setning: Salig er den mann som lengter etter mye godhet og dyd i hele sitt hjerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar