The Gospel of Jesus to the nations

The Gospel of Jesus to the nations

søndag 17. november 2013

Jesus oppfyller loven

Lovens oppfyllelse
17 Tro ikke at jeg er kommet for å oppheve loven eller profetene! Jeg er ikke kommet for å oppheve, men for å oppfylle. 18 Sannelig, jeg sier dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste prikk i loven forgå – før alt er skjedd. 19 Den som opphever et eneste av disse minste budene og lærer menneskene å gjøre dette, skal regnes som den minste i himmelriket. Men den som holder dem og lærer andre å gjøre det samme, skal regnes som stor i himmelriket. 20 Ja, jeg sier dere: Dersom ikke deres rettferdighet langt overgår de skriftlærdes og fariseernes, kommer dere aldri inn i himmelriket. (Mt.5:17-20)

 

 Jesus kom for å oppfylle loven og profetene. I engelske oversettelsen det står:

17 “Do not think that I came to destroy the Law or the Prophets. I did not come to destroy but to fulfill. (NKJV).
Som Skaper Herren Jesus var glad i Loven og i Profetene.  Og Herren vet at ingen menneske på jorden kan 100% oppfylle Guds lov. For mennesker dette er umulig, men ikke for Jesus. Her også vi kan se Kristi Gudommelige natur, nemlig at Kristus er Gud Sønn. Så Kristus Jesus oppfylt 100% loven for oss alle på jord. Og vår levende tro i Kristus Jesus den knytter oss til Jesus, vi Guds barn bærer med oss Jesu DNA og gjennom vår tro i vår Frelseren Jesus, Gud Fader regner oss som vi oppfylte hele loven. Kanskje dette er vanskelig å forstå, men å forklare dette lettere det blir slik: når vi har Jesus i våres hjerter, da vi har DEN som oppfylt loven og Han lever i oss i våres indre. Da Fader Gud ser først og fremst Sin Sønn som lever i oss, for Fader Gud Han er Sønn, men for oss Guds barna Kristus er vår Frelser.

I våres tekst vi leser om himmelriket. Når vi leser Guds Ordet, da leser vi om Guds Rike og himmelriket. Hva er forskjellen mellom de to? Nemlig at Guds Rike er ganske Stor. Den begynner i himmelen og Guds Riket finnes på vår jord også til og med Jesus sa at Guds Rike er inni i oss. (Lk.17:21) (For indeed, the kingdom of God is within you.”). Hos hver enkelte født på nytt kristen søsken inne er Guds Rike.

Men hva er himmelriket. Den er akkurat himmelen med himmelske Store Staden: Den Nye Jerusalem. Der vår Himmelske Far, vår Kjære Frelseren Jesus og Hellig Ånd regjerer.

So vi merket også i teksten at i himmelriket det blir forskjeller, der blir både store og minste i himmelske æren. Her jeg tror vi må forstå riktig. Ofte når leser vi en lignelse om arbeidere i Evangeliet som fikk 1 dinar hver arbeider både de som jobbet fra morgen til senest kveld og den som jobbet bare 1 time. De fikk lønn som 1 dinar(daværende NT mynt). Og der vi forstår at alle i himmelen blir like. Der vi må forstå at frelse er gitt til alle som tar imot Jesus Kristus som sin Frelser.

Det blir samme frelse om en liten 5 åring tar imot Jesus eller 100 åring. For 5 åring blir mye tid til å tjene Gud, men hva er for 100 åring. Så frelse som lønning er like for alle, men det finns også belønning (reward) det blir ulikt. En blir stor i himmelrike, men en annen blir den minste.

Jeg tror dette er avhengig av mange ting her på vår jord:
En sterk indikator er kjærligheten til Gud hos hver enkelte. For eksempel en kan elske Gud med hele sitt hjerte, med all sin styrke, men ikke slik hos alle, den andre kan elske mindre. Noen elsker Gud 100%, noen 60%, noen bare 30%.  En vil gi mye for Gud og bringe frukt i Guds Riket en 30%, andre 60% og noen 100%: midler, tid, sine indre tanker, bønn, tårer, smerter, lidelser, men andre kanskje kan gi bare 1 dag i måneden til Gud og kanskje kan huske Gud bare i vanskeligheter eller i sykdom.
Jeg tror avhengig av hvilken plass fått Far, Sønn og Hellig Ånd i våres indre akkurat slik blir også belønning. Hvis Gud på første plass i våres liv og alltid løftet opp i våres indre, da Han også skal belønne oss med Sin Stor Ære, men hvis Gud er i 2 eller 3 eller i siste plassen da Gud kan også beære menneske slik. Men eneste vi må huske at Gud alltid elsker menneske og ønsker å velsigne menneske og Gud respekterer menneske så høyt. Da vi Guds barn må sette vår Treenige Gud på første plassen i våres hjerter. Må vår Kjære Frelseren Jesus Kristus tar hele våres hjertets plassen slik at vi kunne alltid gå rikelig med gode ferdiglagde gjerninger i våres liv. Må Gud rikelig velsigne oss slik at vi kan bli rike med dyder (ferdiglagde Kristi dyder i oss), rike å gi, rike å velsigne våre neste, strekke ut våres hjelpe hender til dem som trenger våres hjelp, for å oppmuntre våres neste i Jesu Navn, Amen

En setning: Gud elsker deg som du er. Kjære Frelseren Jesus Kristus elsker deg som du er, Kjære Gode Hellig Ånd elsker deg som du er.
 


 

 

 


 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar