The Gospel of Jesus to the nations

The Gospel of Jesus to the nations

fredag 15. november 2013

Guds Ord

Guds Ordet Bibelen er livets kilde, der vi kan finne trøst, styrke, glede. Men også Guds Ord i seg selv er himmelsk skatt.

Guds Ord åpenbarer menneskes indrenatur. I Jakobs brev 1:23 Ordet sammenlignes med et speil som viser indre menneske( indre Adam).(Jak.1:23-25).

Guds ORD feiler aldri! Alt som det står i Guds Ordet(Bibelen) absolutt sannhet.
Vår Herren Jesus Kristus helliggjort oss Guds barn med Sitt Evig Ord.(Jn.17:17) og Guds Ord er sannhet.

 I Efesebr.5:26 Ordet sammenlignes med bad og vann og Ordet har kraft i seg som kan rense menneske. (...for å gjøre den hellig og rense den med badet i vann, i kraft av et ord.)

Salmist og kong David i Salme 119:105 skriver:  Ditt ord er en lykt for min fot
          og et lys for min sti.


Guds Ord er - melk, brød, honning, kjøtt som gir kraft og styrke for vår åndelig liv. (Hebr.5:12-14; 1Kor.3:2; Salme 119:111)

Guds Ord er evig uforgjengelig sæd som gir voks til fullkommenhet i vår Herrens bildet i våres indre menneske. (1Pet.1:23). Jo mer fyller vi våres indre med Guds Ord desto klart ble synlig Jesu levende bildet i oss og i våres indre. Den Evige Evangeliet i våres indre viser Jesus i oss. Derfor veldig viktig for oss Guds barn å fylle våres hjerter med Guds Ord hver dag(gjennom Ordets lesing og bønn).
 
For vi Guds barn var født på nytt på grunn av Guds levende Ord som et frø ble planta i våres indrehjerter. Mt.13:8,23)

Vi blir sterke i ånden og blir fylt med visdom, styrke, kraft ifra himmelen avhengig av hvilket plass har Guds Ord Bibelen tatt i våres liv og i våres hjerter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar