The Gospel of Jesus to the nations

The Gospel of Jesus to the nations

mandag 18. november 2013

Truth

142 Your righteousness is an everlasting righteousness,
And Your law is truth. (Ps.119:142)

17 For the law was given through Moses, but grace and truth came through Jesus Christ. (Jn.1:17)

17Sanctify them by Your truth. Your word is truth. (Jn.17:17)

 Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through Me.(Jn.14:6)

Et velsignet liv


 Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. 15 Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen! " (Mt.5:14-16)

  Min kjære, ta ikke det onde til forbilde, men det gode! Den som gjør det gode, er av Gud. Den som gjør det onde, har ikke sett Gud. (3Jn.11)

Et Kristent liv i seg selv er et velsignet liv, fordi Gud blir vår Far og vår nære gode Venn. Som Kristen våres hver dagens ønske er å ha relasjon med vår Gud gjennom vår Frelseren Jesus Kristus. Gud blir våres forbilde. Når Gud er våres forbilde, da våres ønsker også blir forvandlet. Vi ønsker alltid å gjøre bare det gode og tar det gode som våres forbilde. Og dette positive ønske å gjøre gode stadig vokser i oss Guds barn. Det er jo fantastisk å dekorere hele dagen av gode gjerninger.
Augustin en dag sa: "Toppen av alle slags dyder er kjærlighet". Og det er sant. Og jeg tror at kjærligheten til Gud og til mennesker er roten til alle dyder. Verden ville være ganske annerledes hvis dyd var menneskes høyeste ønske. Faktisk dydens værelse i oss er et godt tegn på sunn sjel.
Faktisk våres dyder er ikke egentlig våres, men dette er gitt til oss fra vår Himmelske Far og Han som gir oss styrke for å gjøre det gode. Og dyder er også liksom talenter i lignelsen som vår Herren sa og vi må bruke hver dag og ikke gjemme dyder i jorden.
Begynnelsen av hver dyd kommer fra Gud, fordi Gud er god og Han er alltid god og uendelig god. Guds Ordet om Gud sier at: All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger. (Jak.1:17) Og dyder i Herren er majestetisk, og fra hvilken side du ser på det, alt den blir ren, perfekt og guddommelig. Derfor den som inngår vennskap med Gud gjennom Jesus Kristus, jeg tror den finner en dydig liv. Jeg tror at det som Gud gir oss vi må bare dele med andre og resultatet blir velsignelse til alle.
 Apostel Paulus oppmuntrer Galaterne slik: La oss ikke bli trette mens vi gjør det gode. Når tiden er inne, skal vi høste, bare vi ikke gir opp. Jeg forstår det slik at en dydig liv må alltid multipliseres fra dag til dag og den må rå til hele livet.

Et kort bønn: Må vår Herren Jesus Kristus alltid velsigne hver enkelte trossøsken og må Han gi styrke og glede i Hellig Ånden slik at vi kan være rike med dyder og kan alltid oppmuntre og oppbygge hverandre i Jesu Kristi Navn, Amen

Et kort setning: Salig er den mann som lengter etter mye godhet og dyd i hele sitt hjerte.

søndag 17. november 2013

Psalm 145 and Psalm 111

 Psalm 145:
Psalm of David:
8The Lord is gracious and full of compassion,
Slow to anger and great in mercy.
The Lord is good to all,
And His tender mercies are over all His works. (Ps.145:8-9)

Psalm 111:
Psalm of David:
2The works of the Lord are great,
Studied by all who have pleasure in them.
His work is honorable and glorious,
And His righteousness endures forever.
He has made His wonderful works to be remembered;
The Lord is gracious and full of compassion.
He has given food to those who fear Him; (Ps.111:2-5)

Jesus oppfyller loven

Lovens oppfyllelse
17 Tro ikke at jeg er kommet for å oppheve loven eller profetene! Jeg er ikke kommet for å oppheve, men for å oppfylle. 18 Sannelig, jeg sier dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste prikk i loven forgå – før alt er skjedd. 19 Den som opphever et eneste av disse minste budene og lærer menneskene å gjøre dette, skal regnes som den minste i himmelriket. Men den som holder dem og lærer andre å gjøre det samme, skal regnes som stor i himmelriket. 20 Ja, jeg sier dere: Dersom ikke deres rettferdighet langt overgår de skriftlærdes og fariseernes, kommer dere aldri inn i himmelriket. (Mt.5:17-20)

 

 Jesus kom for å oppfylle loven og profetene. I engelske oversettelsen det står:

17 “Do not think that I came to destroy the Law or the Prophets. I did not come to destroy but to fulfill. (NKJV).
Som Skaper Herren Jesus var glad i Loven og i Profetene.  Og Herren vet at ingen menneske på jorden kan 100% oppfylle Guds lov. For mennesker dette er umulig, men ikke for Jesus. Her også vi kan se Kristi Gudommelige natur, nemlig at Kristus er Gud Sønn. Så Kristus Jesus oppfylt 100% loven for oss alle på jord. Og vår levende tro i Kristus Jesus den knytter oss til Jesus, vi Guds barn bærer med oss Jesu DNA og gjennom vår tro i vår Frelseren Jesus, Gud Fader regner oss som vi oppfylte hele loven. Kanskje dette er vanskelig å forstå, men å forklare dette lettere det blir slik: når vi har Jesus i våres hjerter, da vi har DEN som oppfylt loven og Han lever i oss i våres indre. Da Fader Gud ser først og fremst Sin Sønn som lever i oss, for Fader Gud Han er Sønn, men for oss Guds barna Kristus er vår Frelser.

I våres tekst vi leser om himmelriket. Når vi leser Guds Ordet, da leser vi om Guds Rike og himmelriket. Hva er forskjellen mellom de to? Nemlig at Guds Rike er ganske Stor. Den begynner i himmelen og Guds Riket finnes på vår jord også til og med Jesus sa at Guds Rike er inni i oss. (Lk.17:21) (For indeed, the kingdom of God is within you.”). Hos hver enkelte født på nytt kristen søsken inne er Guds Rike.

Men hva er himmelriket. Den er akkurat himmelen med himmelske Store Staden: Den Nye Jerusalem. Der vår Himmelske Far, vår Kjære Frelseren Jesus og Hellig Ånd regjerer.

So vi merket også i teksten at i himmelriket det blir forskjeller, der blir både store og minste i himmelske æren. Her jeg tror vi må forstå riktig. Ofte når leser vi en lignelse om arbeidere i Evangeliet som fikk 1 dinar hver arbeider både de som jobbet fra morgen til senest kveld og den som jobbet bare 1 time. De fikk lønn som 1 dinar(daværende NT mynt). Og der vi forstår at alle i himmelen blir like. Der vi må forstå at frelse er gitt til alle som tar imot Jesus Kristus som sin Frelser.

Det blir samme frelse om en liten 5 åring tar imot Jesus eller 100 åring. For 5 åring blir mye tid til å tjene Gud, men hva er for 100 åring. Så frelse som lønning er like for alle, men det finns også belønning (reward) det blir ulikt. En blir stor i himmelrike, men en annen blir den minste.

Jeg tror dette er avhengig av mange ting her på vår jord:
En sterk indikator er kjærligheten til Gud hos hver enkelte. For eksempel en kan elske Gud med hele sitt hjerte, med all sin styrke, men ikke slik hos alle, den andre kan elske mindre. Noen elsker Gud 100%, noen 60%, noen bare 30%.  En vil gi mye for Gud og bringe frukt i Guds Riket en 30%, andre 60% og noen 100%: midler, tid, sine indre tanker, bønn, tårer, smerter, lidelser, men andre kanskje kan gi bare 1 dag i måneden til Gud og kanskje kan huske Gud bare i vanskeligheter eller i sykdom.
Jeg tror avhengig av hvilken plass fått Far, Sønn og Hellig Ånd i våres indre akkurat slik blir også belønning. Hvis Gud på første plass i våres liv og alltid løftet opp i våres indre, da Han også skal belønne oss med Sin Stor Ære, men hvis Gud er i 2 eller 3 eller i siste plassen da Gud kan også beære menneske slik. Men eneste vi må huske at Gud alltid elsker menneske og ønsker å velsigne menneske og Gud respekterer menneske så høyt. Da vi Guds barn må sette vår Treenige Gud på første plassen i våres hjerter. Må vår Kjære Frelseren Jesus Kristus tar hele våres hjertets plassen slik at vi kunne alltid gå rikelig med gode ferdiglagde gjerninger i våres liv. Må Gud rikelig velsigne oss slik at vi kan bli rike med dyder (ferdiglagde Kristi dyder i oss), rike å gi, rike å velsigne våre neste, strekke ut våres hjelpe hender til dem som trenger våres hjelp, for å oppmuntre våres neste i Jesu Navn, Amen

En setning: Gud elsker deg som du er. Kjære Frelseren Jesus Kristus elsker deg som du er, Kjære Gode Hellig Ånd elsker deg som du er.
 


 

 

 


 

 

fredag 15. november 2013

The Word of GOD

Ps.119:105: 105 Your word is a lamp for my feet,
    a light on my path.



Guds Ord

Guds Ordet Bibelen er livets kilde, der vi kan finne trøst, styrke, glede. Men også Guds Ord i seg selv er himmelsk skatt.

Guds Ord åpenbarer menneskes indrenatur. I Jakobs brev 1:23 Ordet sammenlignes med et speil som viser indre menneske( indre Adam).(Jak.1:23-25).

Guds ORD feiler aldri! Alt som det står i Guds Ordet(Bibelen) absolutt sannhet.
Vår Herren Jesus Kristus helliggjort oss Guds barn med Sitt Evig Ord.(Jn.17:17) og Guds Ord er sannhet.

 I Efesebr.5:26 Ordet sammenlignes med bad og vann og Ordet har kraft i seg som kan rense menneske. (...for å gjøre den hellig og rense den med badet i vann, i kraft av et ord.)

Salmist og kong David i Salme 119:105 skriver:  Ditt ord er en lykt for min fot
          og et lys for min sti.


Guds Ord er - melk, brød, honning, kjøtt som gir kraft og styrke for vår åndelig liv. (Hebr.5:12-14; 1Kor.3:2; Salme 119:111)

Guds Ord er evig uforgjengelig sæd som gir voks til fullkommenhet i vår Herrens bildet i våres indre menneske. (1Pet.1:23). Jo mer fyller vi våres indre med Guds Ord desto klart ble synlig Jesu levende bildet i oss og i våres indre. Den Evige Evangeliet i våres indre viser Jesus i oss. Derfor veldig viktig for oss Guds barn å fylle våres hjerter med Guds Ord hver dag(gjennom Ordets lesing og bønn).
 
For vi Guds barn var født på nytt på grunn av Guds levende Ord som et frø ble planta i våres indrehjerter. Mt.13:8,23)

Vi blir sterke i ånden og blir fylt med visdom, styrke, kraft ifra himmelen avhengig av hvilket plass har Guds Ord Bibelen tatt i våres liv og i våres hjerter.


søndag 3. november 2013

Jesus is my all in all...

Very important question of all questions for everyone is: Who is JESUS for You?

Our Lord Jesus love's to listen Our prayers. In Our prayers we can say and adore and honor Him.

Jesus, You are my all in all. You are my Savior, my King, my Lord, my God, Rock of my Salvation. You are my eternal spring,You are my Living Water, You are my sun in my heart that gives warm and light. You are my living Bread that gives Life and Eternal life, You are my Shepherd in the life's valley that leads me into green pastures and Your rod and Your staff, they comfort me.
You are my vine and I'm Your branch, and You are my bridgroom and I'm Your Bride...
Forever my Beloved JESUS is mine and I'm Yours. All glory be to You o Holy Trinity, I love You God, and I pray in Jesus Name, Amen

GOD FATHER

Father GOD He is love.

...God is love. Whoever lives in love lives in God, and God in them.(1Jn.4:16)
All essence of Our living Christian faith is to believe in Our Savior and Lord Jesus Christ and to stand in the Love of God and also to share God's love(Agape) with People.
Calvary and cross of JESUS it is living evidence of God's unchanging love to us People.
God love's People and His Word says:
16 For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life. (Jn.3:16)